Energie-Blog

André Jurres

Het Zeeuwse multi-utility bedrijf DELTA NV, Brasschaat Financial Holding en NPG Energy hebben onlangs NPG Willebroek opgericht met als doel om zonnepanelenprojecten te ontwikkelen op het industriepark Willebroek-Noord. Een eerste realisatie wordt vandaag bekend gemaakt bij de officiële opening van het nieuwe distributiecentrum van Brico dat 40.000m2 groot is.
Brico is een onderneming die zich richt op doe-het-zelfartikelen, tuinartikelen tot en met binnenhuis- en buitenhuisdecoratie. Het nieuwe distributiecentrum van Brico, het grootste in de Benelux, heeft vanaf het begin de duurzame ontwikkeling van het industriepark ondersteund en werkt actief mee aan het succes van deze installatie. Door de energie af te nemen die overdag wordt opgewekt door de zonnepaneleninstallatie voorziet Brico in haar volledige energiebehoefte. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage als voorbeeldfunctie in het terugdringen van CO2. De besparing is 1125 ton per jaar.
Zonnepanelen
Op het dak van 40.000m2 (4 hectare) worden circa 13.500 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van bijna 3 MW. De netto zonnepanelen oppervlakte bedraagt 26.000m2.