Energie-Blog

André Jurres

Deze week heeft NPG energy weer twee nieuwe bedrijven opgericht genaamd NPG Green (met andere investeerders) en NPG Green II (100% dochter) om al een deel van de ontwikkelde zonnepanelenparken in onder te brengen.  In totaal zal er in de komende weken voor een 5.5 MW aan zonnepanelen op diverse daken komen, goed voor het energieverbruik te dekken van meer dan 1300 gezinnen en een jaarlijkse besparing in CO2-uitstoot van 3500-4000 ton.  De investering beloopt ongeveer 14 miljoen euro.
Binnenkort (tweede helft van februari) zal NPG hierover zelf communiceren in meer detail over waar deze parken komen.  De verdere uitbouw van onze PV-parken zal vervolgens plaatsvinden in het nog op te richten NPG Green III dat gepland staat voor eind februari/eerste helft van maart.  Dit zal over een verder volume gaan van 3.5 tot 6 MW.
De primaire focus van NPG energy blijft echter gaan naar de ontwikkeling van biomassa en wind om zo ervoor te zorgen dat een zo goed mogelijk gebalanceerd portfolio wordt uitgebouwd.